Когато играем футбол най-честото нещо което се случва е грешката и грешенето! Като цяло футболната игра се движи от грешките. Всяка тактика е на принципа да предизвиква грешки в противника и възможно най-малко в нашата защита!

 от Йордан Ангелов

Да се греши по време на футболен мач е нормално и не е нармално публиката и треньорите да подхождат емоционално и да не приемат грешките на играчите. По време на мач топката сменя своето притежание средно на всеки 15 секунди. Това означава на всеки 15 секунди се допуска грешка от играчите на двата отбора. За един футболен мач това са средно 360 грешки от двата отбора. Излиза, че грешката е в основата на футболната игра и тук е важно как ще подходи треньора към играчите. Ще се приеме ли грешката като част от играта или ще я натяква на играча. Грешките биват малки, големи и груби. Никой играч не иска да греши, но се случва по време на мач.

goalkeeper.bg грешката е част от футболната игра

Доста са случаите на прекратяването на договори, на вратари след загуби от допуснати от тях грешки. След всеки мач играчите излизат „облечени“от победата или загубата! Победата е тази, която дава криле и слава, а загубата те кара дълбоко да се замислиш и да анализираш грешките довели до това. Загубите от грешки могат да бъдат много полезни, ако правилно се анализират и отценят.

От какво зависи да спечелиш един футболен мач? 

  • Техниката на играчите
  • Физическата подготовка
  • Волята за победа
  • Организацията на игра
goalkeeper.bg анализ на грешките

Всички тези фактори са много важни, но най-важния фактор, който стои най отгоре е късмет и спортно щастие! Няма щастие, ако нещастието не помагаше(грешките)! Като цяло всички футболисти и треньори се борят, развиват и влагат усилия, но много рядко се печелят трофей и се вдигат купи. Много малко на фона на усилията, които се влагат. Такава е магията на футболната игра. Винаги излизаш с надеждата за най-добро представяне, но не винаги се получава.

Въпреки всички препятствия продължаваме да мечтаем, като не винаги мечтите се сбъдват. Важен е самия процес, където всяка грешка е важна стъпка по пътя към мечтата, която води до щастие!

Поздрави от Краля и от мен Йордан Ангелов!

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин