Най – важния елемент от футболния терен е тревата. Качеството на тревата определя до голяма степен, движението и скороста  на топката. Футболните терени вече почти навсякъде имат добро тревно покритие което предразполага и добър футбол…

 от Йордан Ангелов

 

Ние като по-разбиращи от футбол в България отиваме малко по-далеч. Тревата на терена става мотивация за победа.

„Утре на мача ще изядем тревата“

Кой ще яде трева при такова изобилие от храна което имаме, а и почвата ни е много плодородна?!

Да мотивираш играчите с ядене на трева е безсилие и липса на знания за справяне със ситуацията.

Тревата, треньорите и футбола - goalkeeper.bg

За да се мотивират играчите всеки треньор трябва да има ясна идея за футболната игра и с прости думи да я предаде на играчите си. Всеки треньор трябва да има като видео в главата си перфектния мач. И във всеки един момент от играта да знае къде се намира.

Да има ясна идея във всички фази на играта:

1)Защитаваме

2)Отнемаме топката

Най – важният момент! Какво ще правим с топката когато я притежаваме. Тук е голямата разлика при треньорите. Много често ние просто я даваме на противника и продължаваме да се защитаваме.

3)Атакуваме

4)Завършваме

Треньора, на който и да е футболен отбор няма как случайно да завърши на първо или последно място в класирането. Случайно може да станеш 4-ти, 6-ти, 8-ми. За да станеш Шампион трябва да имаш разбираема идея и основателни футболни аргументи. Последното място е пълна липса на идея и футболни аргументи.

Бившият национален селекционер на България - goalkeeper.bg

 

Няма нищо случайно. Хубавото на последното място е, че то води до анализ и размисъл. Анализа на загубите могат да отведат треньора до идеята и футболните аргументи водещи към успеха и първото място. Яденето на трева определено не е футболен аргумент водещ към успех.

Футболната игра създава проблеми, които треньорите разрешават със знанията, които имат! 

Често опита се бърка със знанието. Опита може да даде увереност на един треньор, но не и знания. Знанието трябва да се търси и научи. Да се развиваш означава да се учиш от най -добрите.

Все се говори за перспектива във футбола. Переспектива това е дестабилизация на текущата ситуация. Доката има треньори които поддържат текущата ситуация във футбола, яденето на трева ще се остане мотивираш фактор за победа!

TWOFIVE BOSTON'94 Basic goalkeeper.bg

Поздрави от Краля и от мен Йордан Ангелов!

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин