Майк Менян даде кратко интервю. Ето какво заяви стражът на Милан по повод трудността да бъдеш вратар:

„В това, което правим, всички искаме да сме номер едно. Това е целта. Да си най-добрият вратар в света за една година е лесно, но не и за няколко години подред. Ето защо е необходимо да се работи много на психологическо ниво. Да работиш, да си мотивиран, да не се предаваш никога! Не е важно колко милиона ще спечелиш или колко си известен, трябва да продължаваш да работиш. За мен постигнатото дотук е едва началото. Всеки ден работя три пъти повече. И тук навлизам в детайлите. Вече разбрах почти всички основни неща. Опитвам се да запазя тези основи и работя върху детайлите. Защо спрях топката? Защо не държах крака си върху топката в този момент? Защо не бях обърнат насам?

  goalkeeper.bg Майк Мениан с екипа на Милан

  И тогава става повече умствена работа, където във всяка ситуация трябва да съм с поне две или три секунди напред. Когато играчът притежава топката, вече знам всички решения: дали ще шутира в близкия ъгъл, дали ще центрира, дали ще дриблира. Това ми позволява да не бъда под напрежение. Аз се събуждам всяка сутрин, за да работя и да бъда най-добрият. Съотборниците ми са с мен, играем в един и същи отбор през уикенда, но когато свърши тренировката, трябва да съм по-добър от тях. Когато имаме мач, моят отбор трябва да победи. Ако не го направи, това е проблем. По този начин мисля, че мога да задържа нивото си. Има мачове, в които губим с 2:1, аз съм допуснал два гола и не съм могъл да направя нищо, но в главата си обмислям какво можех да направя, преди да възникнат тези голови ситуации. Ако допусна грешка, сядам пред компютъра и гледам видеото след мача, сам или с моя треньор“

   Майм Менян - goalkeeper.bg

   „Разсъждавам дори през нощта, защото обичам да мисля. Изследвам всеки детайл от играта. И след това, след като съм анализирал грешката си, гледам къде е била направена другата грешка. Ако мой съотборник допусне грешка, обмислям какво бих могъл да му кажа, за да не направи тази грешка отново. Именно тези малки подробности ме направиха това, което съм днес. Аз не съм от хората, които четат пресата и понякога получавам информация за новини, които не ми харесват. „Ах, този и този са по-добри от теб“. И такива неща ме дразнят защото знам, че не е вярно. Понякога полудявам. В 23 часа ставам и отивам на фитнес. Тренирам, третата тренировка за деня. Защото вече съм тренирал преди. И аз ставам отново на следващия ден“.

    goalkeeper.bg Позиция при удари от далечна дистанция
    goalkeeper.bg Позиция при удари от далечна дистанция. Балансирана стоика
    goalkeeper.bg Позиция при удари от далечна дистанция. Фокус на внимание - концентрация

    Прочети и Анализ за играта на Меджик Майк тук…

    Статията е преведена и копирана от www.acmilan-bg.com

    TWOFIVE TOKYO'02 goalkeeper.bg
    0
     0
     Количка
     Количката е празнаВърни се в магазин