от Тодор Йоцов

България загуби с 0:1 от Черна Гора на старта на европейските квалификации. В 70-ата минута нападателят Никола Кръстович завърши безгрешно и донесе трите точки на гостите. България започна в система 3-5-2 докато Черна Гора игра със стандартната система 4-3-3. Като България доминара над топката с 64% на 36%, като ударите към врата на Наумов бяха 15 от които 6 точни като един се оказа в мрежата на българите.Ударите към Милан Миятович бяха 9 като 6 бяха в очертанията на вратата.

Даниел Наумов в атака 

Наумов се представи на едно добро ниво срещу Черна гора във фаза атака. Той участваше активно, като се забелязваше присъствие му. През целият мач той не бе подложен на агресивна преса. След подаване на топката към съотборник беше активен, като това помагаше на българите да сменят бързо фронта на атаката. Под преса, която се осъществи през малки части от второто полувреме отигра хладнокръвно топката. Отборът разчиташе на него за започване на атаката. Нещо, което може да се отбележи е, че Младен Кръстаич иска да разчита на вратаря при разиграване, а с вратарите, които разполага успешно го постига.

  Фаза защита

  Защита на вратата

  При защита на вратата Наумов имаше две намеси, които бяха ключови резултата да не се увеличи. Забеляза се техническото изпълнение, при което той предпочиташе да избива топката.

  Допуснат Гол

  При допуснатия гол футболист на Черна Гора получава топката и се насочва в зоната за стрелба, като Наумов скъсява, като по този начин вкарва себе си в  червената зона(5м разстояние от противников играч). Бива преодолян с подаване, което достига непокрит играч, който завършва с лекота.

  Вариант 1 отва на агресивен дълъг блок и се опитва да затвори нападателя.

  Вариант 2 остава в позиция за реакция на удар от зона за стрелба.

   Милан Миятович

   Фаза атака

   Докато Даниел Наумов беше активно включван в атаката на българите, Черногорците избягваха да играят с Милан Миятович, ако се стигаше до пас до вратаря той избираше да играе с дълбоко подаване.

   Зонова защита

   При зоновата защита Миятович имаше няколко пресечени подавания, с които се справи без проблем и с нужната класа.

   1на1 ситуацията, която реши първото полувреме в мача в полза на Черна Гора беше именно спасяване срещу Илия Груев.

    goalkeeper.bg Даниел Наумов срещу Черна Гора

    Ако статията Ви е била полезна, цените нашата работа и желаете още качествено съдържание, ще се радваме да ни подкрепите.

    Вижте нашите предложения goalkeeper.bg, вратарски книги, вратарски ръкавици, вратарски семинари
    0
     0
     Количка
     Количката е празнаВърни се в магазин