Футбол по долното течение на река Дунав

от Йордан Ангелов

 

Имало едно футболно първенство по долното течение на река Дунав! То не се интересувало от никой,а и никой не се интересувало от него! Отборите там били главно по долните течения на реките Искър, Места, Марица и няколко езера. Имало и морски отбори ,но поради голямата соленост на водата те трудно пробивали! Покрай реките израстнали и няколко Горски футболни отбора като главният бил от Лудата гора!

Цялото първенство се управлявало от Боянските ливади, които били подвластни на централата на всички реки и гори намираща се на Женевското езеро по горното течение на река Дунав, където били и големите пари от турнирите на реките и горите!

 „Цялото първенство се управлявало от Боянските ливади“

Хората от долното течение на река Дунав не искали да развиват ДЮШ и за това купували готови футболисти главно от долните течения на реките Конго, Нил, Амазонка и Парана! Само горският отбор на Лудата гора бил направил така наречената Зелена Сделка и по горска линия купувал футболисти и от горните течения на реките, където били по -класните играчи!

 Така Лудата Гора си гарантирали шампионата за вечни времена!

Националния отбор имал славно минало като на два пъти побеждавал славните отбори от горните течения на реките Сена и Рейн и дори се класирали на полуфинал на Световните речни първенства провеждани Зад Океана на река Мисисипи! Стратегията и тактиката били написани на ръка и никой не я разчитал и накрая я нарекли Организиран хаус!

 

 

 

goalkeeper.bg futbol po rekata иронизираща статия за българският футбол

 

Отминали златните години на футбола по долното течение на река Дунав!

Отминали златните години на футбола по долното течение на река Дунав!Никой не се интересувал от тях ,а и те не се интересували от никого! Играли и губели, пак играли и пак губели и стигнали до там, че да се надпреварват с отбора на Охридското езеро! Това било дербито на областа! И така времето си минавало и в Боянските ливади нищо не ставало!

Следва продължение…

 

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин