от team goalkeeper

Програмата за деня:
Боян Пейков главен треньор вратари Черно Море / goalkeeper.bg
Андрис Ванинс Грасхопърс / частна школа : „Щвейцарския модел“
Ян Цимлер РБ Лайпциг U15-16г.

Ден втори ни предложи много интереcни и запомнящи се моменти 

Ден 2 – преди обяд

Във вторник сутрин семинара продължи с треньора на Черно Море и един от основателите на найновата и единствена платформа за треньори и вратари в България goalkeeper.bg Той представи съдържанието на сайта, функциите и възможностите, които предлага. Платформата е иновативна и бързо развиваща се като за първия си месец февруари има повече от 5 хиляди потребители. Като повече от 1500 от тях от чужбина. Също представи и идеята на ъпдейта, който предстои. В него всеки един от треньорите и вратарите ще може да се включи в сайта със своя визитка/СВ или материали за публикуване. Призива, който направи впечатли всички:

Да работим заедно за бъдещето на българските вратари”

  team goalkeeper с Андрис Ванинс

  След него теоретичната част продължи дългогодишният национал и треньор А. Ванинс на тема: Щвейцарския модел“
  Треньорът обясни нагледно структурата на работа в Щвейцарската федерация
  , която е спусната от главния треньор на националния отбор Патрик Фолети Фокс. Като поясни, че всички треньори и клубове се съобразят и спазват програмата, която им е спусната от федерацията и в частност от него. Също така наблегна на изискванията към вратарския пост и съвременни тенденции на тактическо позициониране при защита на вратата на удари от средна дистанция. Интересен беше коментара от негова страна, когато се запозна с български примери и вратари в подобни ситуации.

  В практическата част Ванинс наблегна на тактическа тренировка на защита на вратата при удари от средна дистанция!
  Може да видите във видеото предоставено от team goalkeeper

   goalkeeper.bg Практическа част Андрис Ванинс

   Ден 2 следобяд

   Семинарът завърши с теоретична и практическа сесия от треньорът на U15-16 на РБ Лайпциг Ян Цимлер. Той разказа интересната история на пътят му като треньор.

   На 23 годишна възраст веднага след като завършва висшето си образование като механик се насочва към своята страст футбола и вратарите. След дългогодишно стажуване в именити академии получава своя шанс в Лайпциг само на 26г.

   На въпрос от team goalkeeper: готов ли е да поеме професионален отбор и колко време му е нужно за да достигне това ниво?!

    

    goalkeeper.bg Ян Цимлер отговаря на въпроси

    Цимлер отговори: “Да би ми се искало, на всеки му се иска да работи с мъже, но аз не съм готов все още. Имам доста работа в своето развитие и обучение като треньор. Трябва да извървя пътя методически, да завърша своите лицензи и квалификации за професионалното ниво. И разбира се да израстна като треньор. Може би след 2-3 години ще съм готов, след като извървя пътя от U8 – до професионалния футбол

     goalkeeper.bg Андрис Ванинс, Ян Цимлер и Боян Пейков

     В практическата част Цимлер наблегна на защита на вратата под формата на ситуативно (игрово) основно упражнение, в което всички вратари участваха активно.
     Може да видите във видеото.

     Семинарът беше отразен и от спортната телевизия Диема в предаването Домът на футбола

     В заключение може да споделим, че семинарът премина на отлично ниво и беше ползотворен за всички участници присъствали на събитието, тъй като безценния практически и теоретичен опит не може да се замени с YouTube канала на даден треньор. 

     Единствено съжаляваме, че твърде малко треньори, които „тренират“ професионални и елитни вратари присъстваха на Семинара!
     Но както се казва:“ Те си я знаят”

      Ако статията Ви е била полезна, цените нашата работа и желаете още качествено съдържание, ще се радваме да ни подкрепите!

      Вижте нашите предложения goalkeeper.bg, вратарски книги, вратарски ръкавици, вратарски семинари
      0
       0
       Количка
       Количката е празнаВърни се в магазин