Сравнителен анализ на футбола в Първа Лига и Топ 5 първенствата в Европа.

Завърши още едно първенство.Според Президентите на ФК, треньорите и играчите имаме развитие и надграждане спрямо минали години…

 от Йордан Ангелов

Липсва ни само спортно щастие и късмет. Според привържениците на футболните отбори футбола ни е много изостанал и не се вижда подобрение в сравнение с миналата година. Да видим къде точно се намираме спрямо най- добрите в Европа?

Всеки от нас обича да гледа по телевизията футбола който се играе там! В Европата. Как всъщност се играе там?

goalkeeper.bg Тактическа система на игра в защита

Основната разлика е: какво правим с топката когато я отнемем?

Когато отнемат топката там, те я разиграват с бързи и къси подавания!

Когато отнемем топката тук най-често следва дълго подаване напред. С дълго подаване напред може да преодолееш пресата на противника, но почти винаги се губи притежанието на топката. От 10 дълги топки напред 7-8 се връщат веднага обратно към защитата и вратаря и това ги натоварва допълнително. И за това пред линията от 4-ма защитника имаме двама дефанзивни полузащитника. Дефанзивните са с изключително защитни функции!

Как е там: в Европата?

Също имаме линия от 4-ма защитника, но пред тях имаме изнасящ топката. Той е централен полузащитник с 60% защитни функции и 40% нападателни (Родри от Манчестър Сити, Бускетс от Барселона, Каземиро от Манчестър Юнайтед)

Изнасящият топката си има помощник!

Футболната игра "тук и там" goalkeeper.bg

Това е играча който се движи между двете наказателни полета (box to box). Той помага да се изнесе топката от защитата и след това помага в атака на плеймейкъра за създаването на голови ситуации. Този играч е 50% със защитни функции и 50% нападателни (Гюндоган от Барселона). Изнасящият топката и този, който му помага владеят централната част на терена и с притежанието на топката създават постоянна опастност за противника.

Тук при нас с дългите топки напред не можем да имаме притежание на топката, което да води до създаване на достатъчен на брой голови ситуации в атака за да се отбележи  гол. Позицията на изнасящ топката не съществува към момента в нашето първенство и това налага да се играе на „сигурно“ с дълги топки напред.

Изнасянето на топката е основната разлика във футболната игра „тук и там“!

Шаблони за изнасяне на топката.

Поздрави от Краля и от мен Йордан Ангелов!

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин