За всеки футболен мач треньорът избира съответната тактика. Всяка тактика води до притежание на топката. Притежанието на топката води до създаване на голови ситуации…

 от Йордан Ангелов

В съвременния футбол за отбелязване на гол са нужни поне шест голови ситуации. Как всъщност се създават головите ситуации? За да създадем голова ситуация трябва да преминем защитните линиите на противника. Има пет основни начина за това! 

1) Дрибъл

Дриблирането с топка е най-добрият начин за преодоляване на линиите на противника. Дриблирането е дарба и талант, заучени със съответната скорост то бива едно от най-силните индивидуални способности. Дриблирането преди да премине линиите на противника и след като ги премине са две коренно различни ситуации. Дриблирането просто разрушава линиите на съперника.

2)Пас между линиите на съперника

Тези пасове увличат и изваждат от зоната им противниковите състезатели. В атака най-известния тактически метод е пас към „фалшивата“9-ка.

Създаване на голови ситуации goalkeeper.bg

3)Колективната игра – свързването на играчите с топката

Имат 3 основни начина на свързването на играчите с топката

-обикновен пас

-двойно подаване

-двойно подаване с трети

Именно двойно с трети е бъдещето на развитието за създаване на голови ситуации. Имаме двойно подаване и трети играч, който не се пласира на първия пас, а на втория пас. Така е на скорост и е много трудно за противниковата защита да го спре.

4)Диагонално подаване за обръщане фронта на атаката

Това подаване идва предимно от двамата централни защитници.

goalkeeper.bg Създаване на голови ситуации

5)Пас от центъра с три възможност за отиграване

Този пас идва от зоната на Плеймейкъра и има насока към едно от двете крила или централния нападател. Когато имаме много варианти за създаване на голови ситуации се увеличават и възможностите на нападателите да ги реализират. Всеки пас трябва да има определена дължина, скорост и прецизност.

Движението на топката е три пъти по-бързо от движението на играчите. Така чрез притежанието и можем да я движим бързо с подавания, което ще доведе до разрушаването на тактическата структура на съперника. Притежанието на топката по време на мач довежда до създаване на достатъчен на брои голови ситуации за отбелязване на гол и спечелване на победа!

TWOFIVE TOKYO'02 goalkeeper.bg

Поздрави от Краля и от мен Йордан Ангелов!

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин