Моркови по долното течение на река Дунав

от Йордан Ангелов

Имало едно футболно първенство, което не се интересувало от никого, а и никой не се интересувал от него! То се намирало по долното течение на река Дунав, където футболни игрища нямало – както по горното течение на реката, но почвата била много плодородна и растяли много моркови! Морковите били толкова големи, че до всеки била подпряна и по една тояга за баланс! Такива били особеностите на региона, които били и в основата на развитието на футболната игра по тези земи.

Тактика почти нямало, а дори и да имало тя не се ползвала, защото не я разбирали и нямало кой да я обясни. Отборите почти винаги били опрени до стената! Използвали се традиционни и консервативни начини на преподаване, като моркови, тояги и навикване в определени пропорции според знанията на треньора. Все пак се използвали и модерните методи като „Надъхване“, но това било трудно ,защото прокобата и лошия късмет дебнели отвсякъде и почти винаги губели мачовете в последните минути.

goalkeeper.bg За магарето и моркова

С времето се забелязвал и метод за печелене на мач от ново поколение! Ден преди официалната среща, един представител на ФК се изпращал на оживено кръстовище. Задачата му била в рамките на половин час да види кола, която има регистрационен номер с 4-ри еднакви цифри! Види ли този номер  означавало, че победата в предстоящия мач е в кърпа вързана. Пратеника бързо съобщавал на ФК щастливата новина и празненствата започвали за сметка на тренировките! Дори и да зърнел номер с две еднакви цифри пак било добре, защото означавало равен мач, а за всеки ФК по долното течение това било равно на победа!

Лицензирането по тези земи било за едни задължително, а за други препоръчително! Всичко зависило с кой си пиеш кафето! От Боянските ливади имали специална комисия по етика, но тя нямало как да се сезира и да упражнява контрол за лицензите!

goalkeeper.bg Кучето на Павлов

И така пропорцията между моркова и тоягата определяли тенденциите по тези земи! Това било нещо като кучето на Павлов (със синдрома на кучето на Павлов се означават първосигналните действия при индивидите, основани не на интелекта и знанието, а на асоциацията), само че в зеленчуков вариант, защото почвата била плодородна и разтяли големи моркови за сметка на големи футболни таланти, както било по горното течение на река Дунав!

Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна! Целта на статията е да Ви накара да се усмихнете и откъснете от сивото ежедневие!

Поздрави от Краля и от мен Йордан Ангелов

0
    0
    Количка
    Количката е празнаВърни се в магазин