Най-добър вратар в българското първенство за 2023г.

 

 На 18 март в столицата се проведе церемонията „Футболист на годината“. В категория за най-добър Вратар наградата спечели хърватина Динко Хоркаш

Хърватинът събра 37 гласа в анкетата на спортните журналисти, като по този начин остави зад себе си Густаво Бусато (ЦСКА), както и  Иван Дюлгеров (Черно Море), Даниел Наумов (ЦСКА 1948). В оспорваната надпревара вратарят на Локомотив Пд спечели пред останали вратари с няколко гласа. Интересното е, че от началото на сезона той записа само един официален мач, в който допусна ужасяваща грешка за вратар от неговият ранг. Но по сериозният проблем пред Динко е факта, че отказва да преподпише своя договор и демонстративно е отстранен от основния състав на „черно-белите“. През 2022г. Хоркаш беше привлечен в състава на Локомотив със съдействието на екипа goalkeeperbg и хърватската легенда Томислав Бутина. Динко безабелационно спечели титулярното си място в клуба само след няколко месеца,като доказа как с Методически изградена програма на юношеските формации на Динамо Загреб, може да бъдеш най-добрият вратар в първенство като българското. 

  Най-добър вратар за 2023г. - goalkeeper.bg

  Густаво Бусато събра 32 гласа, с 5 помалко от Хоркаш, според спортните журналисти на България и за втора поредна година остана на втората позиция. Бразилският страж, който вече пета година е основен вратар на ЦСКА. Потвърждава своето постоянство и оставя зад гърба си, двама отлични български вратари в лицето на Димитър Евтимов и Алекс Божев.

  На трета позиция с равен брой гласове са двамата основни вратари на националният ни отбор – Иван Дюлгеров и Даниел Наумов. С отличнотно си представане през 2023г Иван е неизменен титуляр под рамката на своя клубен отбор като записва 25 мача, като в 10 от тях не допуска гол. Той изигра и четири мача с националната фланелка.

  Дани от своя страна дори стигна до капитанската лента в своя клубен ЦСКА 1948, но също както Динко отказа да поднови своя изтичащ договор и това му коства титулярната позиция, а също така остана и извън групата за последният лагер на националният ни отбор.

  Българската школа за вратари отново показва, че се намира във възходяща линия след като през последните пет години успя да наложи Български вратари, сред изключителното трудната среда от чужденци, в лицето на Иван Дюлгеров (1999), Даниел Наумов(1998), Светослав Вуцов(2002), Пламен Андреев(2004), Алекс Божев(2005) и др.

  Което за пореден път доказва на футболната общественост, че налагането на млад Български вратар е труден процес и изисква търпение и целенасочена работа!

   Иван Дюлгеров - goalkeeper.bg

    

   “Бъди един от нас, довери се на професионалистите!

    TWOFIVE ATLANTA'96 WHITE PRO - goalkeeper.bg
    0
     0
     Количка
     Количката е празнаВърни се в магазин